Thuis in textiel sinds 1969
2000m² ruime keuze aan textiel & werkkledij

Bedlinnen


Bij Benjo heb je ruime keuze aan matrasbeschermers, hoeslakens, platte lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen en sierkussens.


Wij werken met kwalitatieve merken en ons eigen label Benjo Bedlinnen.


Hieronder kan je een greep uit ons assortiment terugvinden. Klik op de foto voor meer informatie.


Katoen Percale

Bij percale katoen wordt de katoendraad boven en onder afgewisseld tijdens het weven. Percale bevat minstens 200 TC (thread count) katoenen draden per inch. De thread count geeft weer hoeveel draadjes er per inch zijn. Deze techniek zorgt voor de stevigheid van percale katoen. Een stuk steviger dan ‘normaal’ katoen. Hoe hoger het aantal TC, hoe hoger de kwaliteit van de stof.


Percale is ideaal als bedlinnen voor in de zomermaanden. De stof ademt goed en voelt fris aan. Het is zeer belangrijk om percale de eerste keren niet te warm te wassen! Best eerst 30°, dan 40° en vervolgens pas 60°. Het strijken van deze stof gaat het vlotst als de percale nog licht vochtig is. Percale valt mooi, heeft geen glans en houdt zich erg goed in de was, waardoor het lang mee gaat.

Satijn

Satijn, ook gemaakt van de katoendraad, voelt zwaarder aan dan percale. Bij het weven van satijn wordt gebruik gemaakt van 4 inslagdraden en 1 kettingdraad. Dit maakt dat de garen dicht op elkaar geweven zijn. Satijn bevat minstens 220 TC en voelt soepel en zacht aan. Ook hier geldt: hoe hoger de TC, hoe hoger de kwaliteit en het luxe gevoel van de stof.


Je kan weinig misdoen met katoen satijn, zelfs bij hoge temperaturen blijft de stof intact. Let wel op en sorteer grondig op kleur! Perfect wasbaar op 40°/60°. 

Strijken is doorgaans niet nodig bij katoen satijn, maar het maakt de lakens wel zachter.

Jersey 

Jersey stof is eigenlijk gebreid katoen. Door gebruik van elastisch garen heeft de katoen een rek op de stof gekregen, wat resulteert in een rekbaar en elastisch hoeslaken dat perfect om het matras past. Door de rek die in de stof zit, is een jersey hoeslaken geschikt voor alle matrassen binnen de lengte van 200 cm tot 220 cm. Ook de hoekhoogte valt tussen een rang van 25cm tot 40cm dikte.